Retek-ági túra

  • Hosszúság: 9km
  • Hőmérséklet: +10°C
  • Időtartam: 5-7óra
  • Nehézség: Nehéz

Aki nem riad vissza a kalandtól és attól, hogy az év nagy részében vízben gyalogolva lehet a járatban közlekedni, annak érdemes megnézni a Baradla-barlang egyik különleges mellékágát – a Retek-ágat -, ahol többek közt a névadó retek formájú cseppkövekben lehet gyönyörködni. A túra útvonala gyakorlatilag megegyezik a „Hosszútúra” útvonalával, csak kiegészül a Retek-ág 1250 méteres szakaszával, ahol száraz időszakokban is van víz. Emiatt gumicsizma és/vagy váltócipő, valamint váltóruha használata kötelező.

Ennek a túrának is része a zenehallgatás a Hangversenyteremben és az Óriások-termében is.

A barlang kiépítetlen szakaszán a csoport tagjai saját lámpákkal biztosítják a világítást!

A túra Jósvafőn fejeződik be, ezért javasoljuk, hogy a kijárat közelében található autóbusz megállóból minden nap 14:48-kor induló Budapest útirányban közlekedő autóbusszal utazzanak vissza Aggtelekre, vagy reggel, a túraindulás előtt Jósvafőn parkolják le az autóikat és a Jósvafő, szálló bejárati út nevű megállóból minden nap 8:55-kor induló autóbusszal utazzanak át Aggtelekre, a túra indulási pontjához. (Mivel a járat menetideje 10 perc, a jelenleg 9:00-ra meghirdetett túrák indulási időpontja 9:15-re változik!)

Alsó korhatár: 14 év, létszám: 10-16 fő

Jegyvásárlás: kizárólag online felületen, online bankkártyás fizetéssel

Túraindulás: Aggtelek, barlangpénztár

GPS koordináták: N48o28,2792′   E020o29,7262′

A túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám elérése esetén.

Lehetőség van látogatóink számára barlangász felszerelések bérlésére az aggteleki Információs Irodában, akár több napra is.

Bővebb információ:
Információs Iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

Továbbiak: https://anp.hu/tura/256