Aggteleki hosszú túra

  • Hosszúság: 7km
  • Hőmérséklet: +10°C
  • Időtartam: 4-5 óra
  • Nehézség: nehéz

Az egyik legkönnyebben teljesíthető kalandtúránk során a látogatók megismerkedhetnek a Baradla-barlang Aggtelektől Jósvafőig vezető főágával.

A túra első része megegyezik a rövidtúra útvonalával, majd a kaland elkezdődik! A barlang kiépítetlen szakaszán a közlekedést a szükséges helyeken létesített hidak, lépcsők segítik, a világítást pedig a csoport tagjai a magukkal hozott lámpákkal biztosítják egészen a Vörös-tói-ág becsatlakozásáig. Innen a túra útvonala megegyezik a vörös-tói középtúra útvonalával.

A túra Jósvafőn fejeződik be, ezért javasoljuk, hogy a kijárat közelében található autóbusz megállóból minden nap 14:48-kor induló Budapest útirányban közlekedő autóbusszal utazzanak vissza Aggtelekre, vagy reggel, a túraindulás előtt Jósvafőn parkolják le az autóikat és a Jósvafő, szálló bejárati út nevű megállóból minden nap 8:55-kor induló autóbusszal utazzanak át Aggtelekre, a túra indulási pontjához. (Mivel a járat menetideje 10 perc, a jelenleg 9:00-ra meghirdetett túrák indulási időpontja 9:15-re változik!)

Alsó korhatár: 10 év, létszám: 10-35 fő

Jegyvásárlás: kizárólag online felületen, online bankkártyás fizetéssel

Túraindulás: Aggtelek, barlangpénztár

GPS koordináták: N48o28,2792′   E020o29,7262′

A túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám elérése esetén indul.

Lehetőség van látogatóink számára barlangász felszerelések bérlésére az aggteleki Információs Irodában, akár több napra is.

Bővebb információ:

Információs Iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

www.anp.hu